30.03.2020. ПЕТАЦИ - НОВИ ЗАДАТАК (РИМ)

РОК ЗА ИЗРАДУ НОВОГ ЗАДАТКА ЈЕ ПЕТАК 03. 04. 2020. У ПОДНЕ. ДО ПЕТКА У ПОДНЕ ПОШАЉИТЕ МИ СВЕ ШТО СТЕ ДО САДА ИМАЛИ ОД ЗАДАТАКА У ВЕЗИ СА ЛЕКЦИЈОМ „СТАРИ РИМ“. Сликајте свој рад и пошаљите ми на мејл . Задаци: (одговоре ћете наћи у уџбнику од 114. до 124. стране – пишите уредно и читко) 1. Допуни следеће реченице тако да оне буду тачне: - Град Рим основан је ______ године пре н . е. По легенди основала су га браћа ________ и _______. • Код наредна 3 питања обрати пажњу на табеле на страни 116. и уз помоћ њих попуни празнине - Периодизација римске историје обухвата 3 периода: а) Први период ____________ који је трајао од ______ до _______ године пре н. е. б) Други период ___________ који је трајао од ________године пре. н. е. до _______ године. в) Трећи период____________ који је трајао од ______ до _______ године. Овај период дели се на два дела: доба _____________ и доба _____________. - Друштвено уређење Рима чине: ______________, ____________ и ___________. - Државно уређење Рима чине: a) _______________(краљевство), ________________ (република), _____________ (царство) б) ____________ в) ____________ 2. Одговори на следећа питања: а) Шта означава „Пирова победа“? б) Пунски ратови (између кога су вођени, колико их је било, од када до када су трајали, како су се завршили)? в) Ко је био Спартак? г) Ко је био Гај Јулије Цезар? 3. На основу часа који је данас одржан на РТС3 каналу „Рим као светска сила“ одговори на питања: - Са ким су се Римљани сукобили када су се први пут сусрели са борбеним слоновима? - Ко је био Ханибал? Срећан рад!

Коментари

  1. Одговори
    1. Михаило пошаљи ми задатак на мејл. Рок је био данас у подне.

      Избриши
    2. Михаило ја још увек од тебе нисам добила ни један задатак.

      Избриши
  2. Одговори
    1. Никола пошаљи ми задатак на мејл. Рок је био данас у подне.

      Избриши
  3. Одговори
    1. Андреа пошаљи задатак на мој мејл. Рок је био данас у подне.

      Избриши
    2. Андреа мини и даље ништа није стигло. Ни један домаћи.

      Избриши
  4. Uradila domaci Hana! Saljem na e-mail!😊

    ОдговориИзбриши
  5. Strahinja je radio redovno svake nedelje domaći, ali je slao na pogrešan e-mail. Poslao Vam je ponovo sve što je dosad radio. Da li Vam je stiglo ili je opet pogrešio?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ја сам вам на мејл послала телефон. Ако нисте добили поруку питајте наставницу Сању нека вам слободно да мој број, па ме позовите да решимо проблем. Нисам добила никакав задатак.

      Избриши

Постави коментар

Популарни постови са овог блога

04.05.2020. - ОСМАЦИ - БЕРЛИНСКИ ЗИД - Други задатак за другу оцену

18.05.2020. - ШЕСТАЦИ - 4. ЗАДАТАК - ОСМАНСКО ЦАРСТВО